Het museum

Het Drukkerijmuseum
In het Drukkerijmuseum kunt u kennis maken met de ontstaansgeschiedenis van het schrift en het verdere verloop van hoe teksten in de loop der tijd werden vermenigvuldigd. Zoals het handzetten met loden letters en het machinezetten. Daarnaast worden er diverse druktechnieken zoals: hoogdruk, steendruk, zeefdruk en offsetdruk gedemonstreerd. In de handboekbinderij ziet u hoe een boek tot stand komt.
Elke dag zijn er diverse activiteiten en demonstraties op verschillende afdelingen (uitgezonderd op zaterdagen).

Voor de kinderen (vanaf 4 jaar) is er altijd een leuke speurtocht te doen door het museum heen.  Onderweg zijn er diverse activiteiten en op de diverse afdelingen waar vrijwilligers aan het werk zijn kan er ook iets zelf gemaakt worden.