Kinderactiviteiten

KINDERACTIVITEITEN.
Nieuwe Kinderspeurtocht.
Voor kinderen beschikt het museum over een leuke speurtocht door het museum. Kinderen gaan letters zoeken en onderweg komen ze langs alle afdelingen. Is het woord gevonden dan kunnen ze deze laten nakijken bij de balie en is het goed dan krijgen ze een leuk cadeautje.

Activiteiten.
Er is een echte kinderdrukkerij waar altijd wel iets leuks te doen is. Op de tafels liggen verschillende werkjes om zelf te maken.

Er kan op de diverse afdelingen van het museum ook zelf gewerkt worden onder begeleiding van de aanwezige vrijwilligers. Elke dag zijn er weer andere activiteiten, dit heeft te maken met welke vrijwilligers die dag aan het werk zijn.
Zo kan er bijvoorbeeld op dinsdag papier geschept worden en kan er woensdag en donderdag in de zetterij de eigen naam in loden letters gezet en afgedrukt worden.

In de vakantie.
In de vakanties worden er altijd extra activiteiten georganiseerd, kijk bij de agenda voor actuele activiteiten.

Op zaterdag zijn er geen extra activiteiten, wel kan de speurtocht gedaan worden en natuurlijk kan er in de kinderdrukkerij geknutseld worden.

Kinderfeestjes.
In het Drukkerijmuseum is het ook mogelijk om je eigen verjaardag te komen vieren met je vriendjes en vriendinnetjes!

Kinderdrukkerij (vanaf 7 jaar)
Op de woensdagmiddag kunnen jullie in onze kinderdrukkerij zelf aan de slag. Aangepast aan jullie leeftijd gaan jullie allemaal leuke dingen doen.
Zo kan je bijvoorbeeld marmeren, papierscheppen, een boekje maken en je eigen naam met loden letters zetten en daarna zelf afdrukken. Op de drukkerij kunnen jullie zien en voelen hoe vroeger bijvoorbeeld boeken en kranten gemaakt werden.
Er is natuurlijk ook een pauze, je krijgt limonade met wat lekkers en de jarige krijgt een leuk cadeautje van het Museum.

De kosten voor dit feestje zijn €60,00. Daarvoor kunnen er  8 kinderen en 2 volwassenen mee.

Kinderparty Schatkaart (vanaf 7 jaar)
Een combinatie met een bezoek aan het museum en daarna pannenkoeken eten bij Pannenkoekenschip De Liberté in Meppel.

In het Drukkerijmuseum gaan de kinderen een speurtocht doen en met de aanwezige vrijwilligers kan er iets gemaakt worden.
Er is natuurlijk ook een pauze, je krijgt limonade met wat lekkers en de jarige krijgt een leuk cadeautje van het museum.

Na ca 1.5 uur gaan jullie naar het pannenkoekenschip om lekker te gaan eten.

Kosten voor dit feestje zijn €14,75 p.p.
Dit kinderfeestje is mogelijk van wo t/m za.

Meer info of reserveren kan telefonisch via telefoon nr 0522-242565 (van di t/m vr van 13.00 tot 17.00 uur) of via info@drukkerijmuseum-meppel.nl
Met de schoolklas op bezoek.
Voor schoolklassen vanaf groep 5 van het basisonderwijs tot en met het beroepsonderwijs hebben wij een leuk school arrangement.

Van dinsdag tot en met vrijdag kunnen scholen ook op afspraak - buiten regulieren openingstijden om - en in de ochtend een bezoek brengen aan het Drukkerijmuseum.
Reserveringen minimaal 2 weken van te voren vastleggen.

We hebben een activiteiten programma speciaal voor diverse leeftijdsgroepen.

Activiteitenprogramma. (vanaf groep 5)
Het activiteiten programma houd in dat de leerlingen veel zelf gaan doen.
Op de afdelingen krijgen de leerlingen een duidelijke beknopte uitleg over de geschiedenis van onze geschreven en bedrukte taal.
Hoe deze zich ontwikkeld heeft door de jaren heen. Van prehistorische rotstekeningen tot en met de tweede helft van de vorige eeuw. Daarnaast gaan de leerlingen zelf 4 leuke activiteiten doen tijdens het bezoek.

Deze activiteiten zijn:
Papierscheppen in een oude papier ton;
Papiermarmeren;
Met loden letters zetten en afdrukken;
Een oude krant afdrukken op een pers van 500 jaar oud.

Het bezoek duurt circa 2 uur. Er worden afhankelijk van het aantal leerlingen 2 tot 4 groepen gevormd, die na 20-25 minuten van activiteit wisselen. Wij kunnen maximaal 35 leerlingen per groep ontvangen.

Kosten zijn €4,50 per leerling. Begeleiding vanuit school heeft gratis toegang en er is koffie of thee. (Minimaal 2 begeleiders per groep)
Bij een bezoek in de ochtend is het mogelijk om halverwege het bezoek een korte pauze in te lassen. Leerlingen kunnen dan eigen meegebrachte eten nuttigen.
Meer info of reserveren kan telefonisch via telefoon nr 0522-242565 (van di t/m vr van 13.00 tot 17.00 uur) of via info@drukkerijmuseum-meppel.nl

Share by: